Westerlo bijvriendelijk!
Lokale besturen kunnen een belangrijke rol spelen om de omgeving bijvriendelijk te maken. Dat kan met sensibiliseringsacties, maar ook met eigen initiatieven. Zo heeft de milieuraad vorig jaar beestentorens gebouwd in de Westelse scholen. Vorig najaar zijn er ook, als aanzet voor een stuifmeelrijke omgeving, vijfduizend krokussen geplant op het kerkplein van Heultje. Die kwamen dit voorjaar uit. De gemeente gaat nu aan de slag met een heus bijenactieplan. Ook de volgende jaren mag je dus nog heel wat initiatieven verwachten om van Westerlo een bijvriendelijke gemeente te maken!

Circus Monte Carlo in Westerlo
Van 4 tot 10 mei staat in de Beeltjensdreef naast Sportpark De Beeltjens de rode circustent van Circus Monte Carlo. In ons land zijn een dertiental rondtrekkende circussen actief, drie à vier keer per jaar strijken ze op verschillende plaatsen ook neer in onze gemeente. Parkeren? Dat doe je het best op de parking tussen het Sportpark en de bib, met ingang via de Hollandse dreef.

Gemeente vervoert kampmateriaal jeugdverenigingen
De elf erkende jeugdverenigingen van Westerlo (Chiro's, KLJ's, Scouts en Jeugd Rode Kruis) kunnen voor het vervoer van kampmateriaal tijdens de zomermaanden rekenen op de steun van de gemeente. De gemeente laat dit vervoer uitvoeren door een lokale transportfirma. Die firma zorgt ervoor dat het materiaal op tijd van en naar de kampplaats vervoerd wordt. We wensen de leidingsploegen alvast veel succes bij de voorbereiding van hun zomerkampen!

Tom Helsen in De Zoerla op donderdag 30 april
Donderdag treedt Tom Helsen met zijn theatertour Verhalen en Liedjes op in De Zoerla. Al zijn kleine en grote hits zijn teruggebracht tot de essentie met enkel piano en gitaar. Hij neemt je mee op een rollercoaster van verhalen uit zijn achttienjarige carrière, doorspekt met humor en zelfrelativering. Achter elke song schuilt een verhaaltje. Soms grappig, soms droevig, soms tenenkrullend maar altijd verrassend en gebracht op zijn typische nonchalante Helsenmanier. Er zijn nog enkele tickets: meer info op www.westerlo.be.

Opendeurdag Sprookjesbos op zondag 3 mei
Op zondag 3 mei zet het Sprookjesbos aan het Boswachtershuis de poort wagenwijd open voor de allerkleinsten. Tussen 13.30 en 15 uur kan je ter plaatse inschrijven en starten met de sprookjeswandeling met sprookjesfiguren, een clown en een muzikale nar. Er zijn ook een knutselworkshop en een fotoshoot. En in de speeltuin kunnen de kinderen uren ravotten op de houten speeltoestellen of in het avonturenparcours. Van al dat spelen krijg je natuurlijk honger en dan is er voor elk kind nog een gratis pannenkoek! Meer info op www.toerismewesterlo.be.

Gemeentediensten gesloten op 1 mei
Op vrijdag 1 mei is het Dag van de Arbeid. Het gemeentehuis, de bib, het containerpark, de sporthal, het zwembad, de Kinderclub, het OCMW, het technisch centrum en Toerisme Westerlo zijn die dag gesloten. De bib is ook toe op zaterdag 2 mei.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

woensdag 29 april
Voorleeskwartiertje in de bib, 14 en 16 uur

donderdag 30 april
Tom Helsen in De Zoerla, 20 uur

vrijdag 1 mei
Walk 4 Charity vzw Cunina langeafstandswandeling door Geel, Westerlo, Tongerlo, Olen en Herentals, vanaf 6 uur
Open atelierdag Frieda Vanheuckelom tijdens Week van de Amateurkunsten in de Heidestraat 40, 10 tot 18 uur
Verbroederingsmatch Immer Voort - SG Johannesberg Fulda (Duitsland), 16 uur
Atletiekwedstrijd Optifisk in het Sportacentrum, 16.30 uur

zaterdag 2 mei
Jeugdtornooi KFC Immer Voort, 9 uur
Daguitstap naar Mechelen van Voortkapelse Fuldavrienden, vertrek aan JEVO, 9 uur
Open atelierdag Frieda Vanheuckelom tijdens Week van de Amateurkunsten in de Heidestraat 40, 14 tot 17 uur
Dance With The Duvel voor 50 jaar Chiro Heultje in Het Debuut, 21 uur

zondag 3 mei
Open atelierdag Frieda Vanheuckelom tijdens Week van de Amateurkunsten in de Heidestraat 40, 10 tot 18 uur
Bier- en wijnfestival in lokaal KWB Oosterwijk, 14 tot 18 uur
Wandeling tvv Dierenasiel Unco-Jerry Kempen met vertrek aan De Biehal, 10 tot 17 uur
Viering voor overleden verbroederingsvrienden Voortkapelse Fuldavrienden met aansluitend brunch in kerk Voortkapel, 10.45 uur
Pastadag Chiromeisjes Voortkapel in Polyvalente zaal, 11 uur
Opendeurdag Sprookjesbos, 13.30 uur
Handboogschieting Sebastiaansgilde Westerlo in de Asberghoeve, 14 uur

maandag 4 mei
Kijkdag 1e kleuterklas 't Grafiekje Tongerlo, 11 uur
Infovergadering site oude slachthuis Appels Voortkapel in de Polyvalente zaal, 20 uur

dinsdag 5 mei
Kijkdag 1e kleuterklas 't Grafiekje Geneinde, 11 uur
Cursus improvisatietheater in JEVO, 19.30 uur